PROMLOGO 2 802

800 vezetokep vMikrofonpróba: egy, kettő, három. „My name is Richard Kovacs. I am the President of the American College of Cardiology. I am Hungarian.” Elnök úr harmadik generációs magyar és köszönöm a teljes szókincse. Ez azonban nem változtat azon, hogy amerikai mellett magyarnak is érzi magát. Megtiszteltetés számunkra, hogy elnökként az első interjúját a kongresszuson a Promenade-nak adta, régi barátságunk okán. Az ACC.19, az idei Amerikai Kardiológus Kongresszus találkozásokban, szakmai sikerekben és élményekben gazdagra sikeredett.

Életre szóló élmény volt, hogy megismerhettem Roberto Canessat, aki fiatal egyetemistaként repülőgép-szerencsétlenséget túlélve barátait volt kénytelen megenni azért, hogy életben maradjon. „Az Andok hősének hívnak, az én hőseim pedig a beteg gyerekek” – mondja a gyermekkardiológus az interjúban. Az emberi méltóságról, az összetartásról, a család szerepéről beszélt, és arról, hogy egyetlen dolog tartotta életben hónapokig a több ezer méter magasban: édesanyját nem akarta szomorúnak látni. Nagyon kedves, szerény ember, noha könyve és az abból készült film világhírűvé tette. Üzenetet is küldött mindenki számára:

„Nem kell az embernek repülőgép-katasztrófát átélnie ahhoz, hogy megbecsülje az életet.”

Az Amerikai Kardiológus Társaság ez évi kongresszusa 19 ezer résztvevőt vonzott, s ezzel a világ legnagyobb kardiológus orvoskongresszusává lépett elő. Legtöbben még mindig szívbetegségekben halnak meg, ezért a sajtótájékoztatókat heves médiaérdeklődés kísérte, bár kora reggeltől késő estig csak a kínaiak és mi dolgoztunk. A CongressReport számára kibéreltünk egy interjúszobát a kongresszus teljes időtartamára, s ezzel rekordot döntöttünk, mert itt ilyen még nem volt a történelemben. Itt vettük fel a több tucat amerikai interjúnkat, de a KardiologiaOnline oldalra kerülő magyar nyelvű anyagokat is.

Élő műtéti közvetítés, több új gyógyszer vizsgálati eredmény és guideline is szerepelt a kardiológusoknak bemutatott témák között, ezért is volt számomra megdöbbentő, hogy ennek ellenére az országos és a helyi sajtó egyedül csak az Apple Watch szívritmusmérő programjáról tudósított. A hír az volt, hogy félmillió ember küldte be az adatait a céghez, így most már nagyon szeretnék ezt az applikációt orvosi szakvéleményekkel is valahogyan megtámogatni. És természetesen drágábban is kínálni.

A Mississippi partján fekvő, sajátos, színes nagyváros, a Big Easy, az amerikaiak bulivárosa vonzó programokkal várta azokat a kongresszusi résztvevőket, akiknek maradt szabadideje: mocsártúra krokodilsimogatással, gőzhajón való étel- és italkóstolgatás, éjszakai temetői kirándulás, számos koncert a jazz-zene szülőföldjén. A kongresszuson készült videointerjúkat megtekinthetik a  CongressReport.eu és a  KardiologiaOnline oldalunkon. Sőt, ez alkalommal egy izgalmas újdonsággal is jelentkezünk: Best of ACC néven élő webkonferenciát sugárzunk, ahol meghívott előadóink prof. dr. Kiss Róbert Gábor és dr. Aradi Dániel mutatják be önöknek, hogy milyen üzenetekkel tértek haza New Orleansból. Szeretettel várjuk önöket 2019. április 11-én 16:00 órakor a Best of ACC webkonferenciánkra, amelyet a  bestofacc.medicast.eu oldalon tekinthetnek meg! 

Veress Pálma
főszerkesztő

 

800 03 800 08 800 04
800 01 800 02 800 06
800 07 800 05 800 10

 

 

 

 

   

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1037 Budapest, Montevideo u. 7. 3. emelet

Postafiók:  1535 Bp., Pf. 804

  Térkép  

Copyright © 2019 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum