PROMLOGO 2 802

10Mindig nehéz, amikor két oldal egymástól különböző nézetei között kell megtalálni az egészséges egyensúlyt. Azonban vannak olyan témák, amelyekben mindenki képes egy kicsit engedékenyebb lenni és egy közös cél érdekében kompromisszumokat keresni, jobb esetben pedig találni is. Az „Integratív szemlélet az antibiotikum rezisztencia elleni küzdelemben” című rendezvényünknek pont az volt a feladata, hogy egy közös útkeresés során megoldásokat és lehetőségeket kínáljon egy ilyen súlyos problémát illetően. Én pedig nem csak nézőként, hanem szervezőként is részese lehettem egy ilyen fontos eseménynek.

Szerencsésnek érezhetem magam, hogy sikerült a WHO magyarországi irodájának vezetőjét, Dr. Ledia Lazerit is az ügy mellé állítani, aki személyesen mondta el a WHO álláspontját a témával kapcsolatban. Rajta kívül pedig Babarczy Balázs prezentálta a közönség számára a Dr. Ledia Lazerivel közösen végzett tanulmányuk eredményeit. A rendezvény folytatásaként a többi előadó párokban mutatta be és beszélte meg a két oldal előnyeit és hátrányait. Elsőnek Dr. Matuz Mária és Dr. Radnai Andrea, majd Dr. Horváth Éva és Dr. Sebő Zsuzsanna, végül pedig Dr. Máttyus István és Dr. Sal Péter. Végül, de nem utolsó sorban Ludwig Professzor az esemény moderátoraként valódi karmesterként vezényelt végig. Mindegyik előadáshoz volt érdembeli hozzászólása, saját előadásában pedig részletesen, tartalmasan és némi humort is belecsempészve beszélt a jelenség fontosságáról. A kerekasztal-beszélgetés során kisebb parázsvita is kialakult a konvencionális és komplementer medicinát képviselők között, de szerencsére a szikra gyorsan kialudt. Hiszen ahogyan említettem: vannak olyan témák, amik összefogásra buzdítanak minket.

A legörömtelibb mégis az volt, hogy nem üresen pangó soroknak beszéltek az előadók a Szent László Kórház Dísztermében. Csupán egy-egy kósza szék maradt üresen. Ezen kívül a helyszínen megjelent személyek is aktív részesei voltak az eseménynek, mivel sok-sok kérdést tettek fel az előadóknak a diszkussziók és a kerekasztal közben. A legfontosabb üzenet pedig legyen az, hogy a döntés mindig az orvosok kezében van. Minden alapja a megfelelő diagnózis felállítása. Után pedig a lehetőségek közül azt kell választani, amely a beteg és a gyógyulás érdekeit szolgálja. Örülök, hogy ilyen pozitív formában valósult meg az esemény.

Csörköl Zsolt
online  manager

 

02 02 siv
08 04 07 siv
     

 

 

 

 

   

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1037 Budapest, Montevideo u. 7. 3. emelet

Postafiók:  1535 Bp., Pf. 804

  Térkép  

Copyright © 2019 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum