PROMLOGO 2 802

02„Nos, akkor már ketten vagyunk Hortobágyik itt Texasban” – mondta nekem mosolyogva a nemzetközileg legnagyobbra tartott Gabriel Hortobagyi, a világhírű Anderson Cancer professzora szép, tiszta magyarsággal, noha mar több évtizede messze sodorta az élet. A kedves és szerény tudós minden alkalommal szívesen ad nekünk interjút a rangos San Antonio-i Breast Cancer szimpóziumon. Kérdezget az óhazáról és meghív az intézetébe, amely a 150 ezer embert foglalkoztató óriási houstoni egészségügyi komplexum egyik legfontosabb része.
Hozzá hasonlóan kedves és készséges volt dr. Juric Bostonból, aki betegei sorsát szíven viselve örült az új gyógyszer vizsgálati eredményeknek, Morrow professzor a New York-i sebész, aki műtéti technikája legapróbb részleteit is megosztotta velünk, dr. Leisha Emens, az immunonkológia kiváló szakértője a John Hopkins Egyetemről, aki átadta előadása teljes diasorát, vagy a régi barát, az olasz dr. Lambertini, aki őt éve még lámpalázzal lépett a kamera elé, ma magabiztos előadó. Nem kellett harcolni, vagy kérlelni az előadókat, mindnyájan szívesen jöttek a sajtószobába és sokszor szenvedélyesen mondták el véleményüket. Legfőképpen arról beszéltek, hogy merre halad a kutatás, milyen új gyógyszerekkel folynak vizsgálatok, s milyen új remények jelennek meg a horizonton a betegek előtt. A kongresszuson készült tudósításaink hamarosan láthatóak lesznek az Onkologia&Hematologia és a CongressReport honlapjainkon.
Nyolcezer mellrákkal foglalkozó kutató és gyakorló orvos érkezett San Antonioba, s érkezik rendszeresen 16 éve minden decemberben. Reggel 7-kor már tömegesen érkeznek a poszterszekcióra, zsúfolásig megtöltik a termeket és este 7-kor alig akarnak visszatérni a szállodákba. Igazán érdekli őket amiért itt vannak, ezt nagyon becsülöm bennük, s talán ezért is éppen ez a kongresszus áll a szívemhez a legközelebb. A kiállításon nincsenek csillogások, villogások, robotok, virtuális valóságok. Itt szolid asztalok mellett a gyógyszercégek orvosszakértői vetélkednek egymással, nem a standot építő ügynökségek. Több betegszervezet képviselteti magát. Kitűnnek a helybéli texasiak csizmában, kalapban, és az igen aktív férfi mellrák ellen harcoló csoport. Mindenhol önkéntesek ülnek és alig várják, hogy valaki kérdezzen tőlük. A Gonzalez kongresszusi központ hatalmas, tágas és modern, a mexikói quesadilla és a Starbucks kávé ínycsiklandó illata kavarog a levegőben.
Este hazafelé a varázslatosan kivilágított, kanyargós folyóparton vezet az út, ahol kis csónakok siklanak, az Alamonál tiszteletüket tett fiatal kadétok sétálgatnak családjukkal és vidám mexikói dallamok hallatszanak az éttermek teraszairól, ahol a párok romantikázva hajolnak össze.
Ottlétünkkor történelmi esemény tanúi lehettünk: vonattal hazaszállítottak Houstonba George H. W. Bush, Amerika Egyesült Államok 41. elnökének holttestét. A sínek mellett tömegesen álltak a texasiak és tisztelegtek, nagyon szerették és büszkék voltak rá.
Ami pedig a Hortobágyot illeti... Régi barátnőm írta nekem, amikor meglátta a texasi fényképeimet: „Je, ez épp olyan, mint itt nálunk a Hortobágyon!” – Tényleg, lehet, hogy azért érzem itt olyan jól magam?

Veress Pálma
lapigazgató

 

08 02 09
15 11 14
07 01 03
10 04 06

 

 

   

Print

Kardio-Vaszkuláris Iránytű

ch borito k

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiometabolikus Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1125 Budapest, Tusnádi utca 19.

Postafiók:  1535 Bp., Pf. 804

  Térkép  

Copyright © 2018 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum