PROMLOGO 2 802

02"Happy Congress!" – búcsúzott a kapitány, hiszen már ő is tudott az óriási eseményről. Az Air France fedélzetén most kizárólag csak hematológusok utaztak, sőt a szokásos kis üdülőjáratot egy óriási Boeingre kellett cserélni a fokozott érdeklődésre való tekintettel. Hatalmas öltönyös és kiskosztümös tömeg hömpölygött mindenhol, a folyosókon, a kiállításon, a termekben, a posztereknél, az utcákon, az éttermekben, a kikötőben...

Több, mint 20 ezer hematológus érkezett a Sunny San Diego-ba, a mesés Kaliforniába a 60. ASH-ra azért, hogy az Amerikai Hematológus Társaság éves kongresszusán meghallgassa a legfrissebb kutatási eredményeket, új terápiás lehetőségeket és az ígéretes jövőképet. Ahogyan egyikük fogalmazott, amikor megkérdezték tőle, miért szereti az orvoslást: „mert reményt tudok vinni azoknak, akiknek erre szükségük van” – mondta.

„Big trials, big results”. Erre a kongresszusra mindenki szívesen érkezik, mert tudományosan magas színvonalú, jól szervezett, jól áttekinthető és mert délben a jó meleg napon üldögélve lehet kávézni és esténkként az óceán hullámai ringatják álomba a megfáradt utazót. Bizony a talpalatnyi helyért nekünk is minden nap meg kellett küzdenünk, mert hiába volt nagyon hosszú a press számára kijelölt folyosó, azon több száz tudósítónak kellett elférnie egymás mellett.

Reggel hatkor területfoglalással kezdődött a nap, este hétig pedig folyamatosan, futószalagon érkeztek hozzánk interjút adni a legnagyobb amerikai és európai egyetemek tudósai, közöttük sok régi kedves ismerős. Az idő múlását csak a több liter elfogyasztott kávé és a vacsora megjelenése mutatta, illetve az, hogy közben odakint a nap helyett már az esti fények ragyogtak.

Mivel Kelet-Közép-Európát egyedül csak a Promenade képviselte ezen az óriási orvosi szakmai találkozón, így idén először újdonságként lengyelül, szlovákul és csehül is készítettünk interjúkat a kongresszusi résztvevőkkel. Nyelvi akadályt csak egy kis intermezzo jelentett, amikor az egyik magyar kolléga izgalmában megharapta a nyelvét, s igy percekig nem tudott beszélni.

Sok szellemes ötlet szórakoztatta a tudomány szünetében a látogatókat: ASH teve, pereces ember, futógépek, célbadobós, fotózkodás, csendespihenős kanapék.

Ami a pihenést illeti, nekünk fél nap adódott arra, hogy az álomszép Balboa Parkba elsétáljunk, megnézzük a szépművészeti múzeumot és megkeressük azt a padot, amelyen élete utolsó éveiben a San Diegoban letelepedett kedves írónk Márai Sándor üldögélt.

A kongresszuson készült tudósításaink hamarosan láthatóak lesznek az Onkologia&Hematologia és a CongressReport honlapjainkon, valamint 2019. január 31-én a „Best of ASH” Promenade Post Webkonferenciánkon, amelyre szeretettel varunk mindenkit!

Veress Pálma
lapigazgató

 

15 03 08
20 07 06
19 12 14
17 01 16

 

 

   

Print

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiológiai Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1125 Budapest, Tusnádi utca 19.

Postafiók:  1535 Bp., Pf. 804

  Térkép  

Copyright © 2018 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum